Natjecanje je održano 13. rujna 2014. godine na ratarskim površinama Poljoprivredno-prehrambene škole Požega.

Tomislav Kuharić bio je najbolji u kategoriji plugova ravnjaka, dok je najuspješniji u kategoriji plugova premetnjaka bio Milenko Hrgović iz Virovitičko-podravske županije. Najuspješniji u oranju s konjima bio je Ivan Despotović iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Na natjecanju su nastupila 32 orača iz 16 županija.
Božidar Domitran i Mirko Majsec, oboje također iz Krapinsko-zagorske županije, osvojili su 7. mjesto u kategoriji plugova premetnjaka, odnosno 3. mjesto u natjecanju s konjima, dok je Krapinsko-zagorska županija zauzela drugo mjesto ekipno.
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar tim povodom uputio je čestitku Tomislavu Kuhariću i ostalim natjecateljima koji su predstavljali Krapinsko-zagorsku županiju na državnom natjecanju u oranju održanom u Požegi.

„U ime djelatnika Krapinsko-zagorske županije, mojih zamjenika i moje osobno, najiskrenije čestitam gospodinu Tomislavu Kuhariću, kojemu će, nakon Slovenije, Novog Zelanda, Biograda na Moru i Švedske, ovo biti peti nastup na svjetskom natjecanju u oranju. Tomislav Kuharić predstavljat će Republiku Hrvatsku i Krapinsko-zagorsku županiju u Danskoj, jednoj od vodećih europskih poljoprivrednih zemalja, što je za nas velika čast. Također čestitamo i svim ostalim natjecateljima iz Zagorja na osvojenim rezultatima i na trudu kojeg su uložili da Krapinsko-zagorsku županiju predstave u najboljem mogućem svjetlu na državnom natjecanju u oranju održanom u Požegi“.

U sklopu manifestacije održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije te Sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u koji su se uključili brojni OPG-ovi iz Krapinsko-zagorske županije, koji su prezentirali svoje proizvode.
Organizatori ovogodišnjeg natjecanja bili su Požeško-slavonska županija i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.