U organizaciji Kulturno-turističkog društva Loborfest, jučer je održan 7. Međunarodni festival oberkrajner glazbe u Loboru, jedinstven u Hrvatskoj po glazbenim izričajima koji se mogu čuti na jednome mjestu. Posjetiteljima se predstavilo ukupno 13 izvođača iz Hrvatske i Slovenije, koji su zadovoljili uvjete natječaja, a svaki  od njih nastupio je s jednom neobaveznom i s jednom skladbom u natjecateljskom dijelu.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu – Dario Šeremet, Drago Plazl (SLO), Jurica Vugrek, Mladen Eršek i Dalibor Gršić odlučio je da su dva sastava potpuno izjednačena i da su oni dobitnici kristalnih baritona za 2015.godinu – to su Optimisti zagorja i Zvuci zagorja.

Nagradu publike pod šatorom dobio je domaći sastav Farniki, oformljen samo za ovu prigodu; nagrada za najbolji aranžman pripala je Grajskom kvintetu; najbolji tekst imao je sastav Zvuci zagorja, najbolji scenski nastup Ansambl Zagorje, dok je nagrada generalnog pokrovitelja KZŽ, koju je osobno predao župan Željko Kolar, pripala Sinovima zagorja.

Prema glasovima žirija, podijeljeno je čak 5 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončana baritona, što samo po sebi jasno pokazuje da je kvaliteta izvedbi na vrlo visokom nivou.

Uz veliki broj domaćih ali i gostiju iz inozemstva, koji su napravili odličnu atmosferu pod prepunim šatorom, svi su posjetitelji bili oduševljeni s prikazanim nastupima, te je potpuno opravdana izjava župana Željka Kolara da će županija i slijedeće godine biti uz Loborfest.

7. Loborfest ujedno je bio završni sadržaj ovogodišnje manifestacije Janine u Loboru

Izvor vijesti: Radio Zlatar