U sklopu obilježavanja dana župe i općine Lobor ŠRD „Pastrva“ Lobor je na bajerima „Markušbrijeg” po deseti puta organizirala ribičko natjecanje, lov ribe udicom na plovak kojeg smo Odlukom upravnog odbora ŠRD ”Pastrva” Lobor od ove godine nazvali po jednom od osnivača, najaktivnijem članu društva, zaslužnom za popularizaciju ribolovnog sporta u Loboru, za izgradnju ribičke hiže na bajerima “Markušbrijeg”, bivšem predsjedniku društva Vladimiru Sokolić.

U natjecanju je sudjelovalo 11 ribiča koji su izvlačenjem brojeva odredili svoje mjesto pecanja na gornjem bajeru ŠRD “Pastrva” Lobor. Tijekom natjecanja bajere su posjetili i u cjelodnevnom druženju sudjelovali brojni prijatelji i donatori društva, predstavnici srodnih udruga općine Lobor, te obitelj pok. Vladimira Sokolić.

U natjecanju je pobijedio i prvi Memorijal „Vladimira Sokolića“ osvojio Zdravko Benković sa ulovom od 632 g. ribe, drugo mjesto zauzeo je Josip Vlahek sa ulovom od 206 g. ribe, dok je treći bio Mladen Mrkoci sa ulovom ribe od 118 g.

Nakon iscrpljujućeg ribolova po paklenoj vrućini ribići su se u ribičkoj hiži počastili raznim specijalitetima od kojih izdvajamo fiš koji je pripremio naš član društva gosp. Božidar Trčak.

Pobjednicima natjecanja prigodne nagrade uručila je obitelj pokojnog Vladimira Sokolić.

Uz ribički pozdrav «BISTRO!»

Predsjednik ŠRD „Pastrva“ Lobor
Dragutin Adanić