Mlađi pioniri Lobora prvaci

Mlađi pioniri nogometnog kluba Lobor prvaci su Druge županijske nogometne lige Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije u natjecateljskoj sezoni 2014./2015. Sezonu su završili na prvome mjestu s dva boda prednosti ispred krapinskog Zagorca te gol razlikom 92:21.

Lobor je u posljednjem kolu nadmoćnom pobjedom od 4:1 nad NK Rudar iz Dubrave Zabočke kod kuće na igralištu Cukovec potvrdio naslov prvaka. Za domaće su golove zabili Valent Martinuš, Kruno Kuharić Cvrćo, Jura Martinuš i Mateo Kuharić. Počasni gol za Dubravu postigao je Roberto Pavetić. Utakmica je obilovala atraktivnim potezima koji su oduševljavali mnogobrojne gledatelje, a koji su došli podržati pobjedu loborske mladosti i zajedno s njima proslaviti prvo mjesto.

– Cijelo prvenstvo je bilo zanimljivo, za vrh tablice borili su se Lobor, Zagorec iz Krapine i Schiedel iz Novoga Golubovca, a igračima Lobora želim sve najbolje u idućoj godini te čestitam na osvojenom prvenstvu – tim riječima pehar za osvojeno prvo mjesto predao je instruktor Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Franjo Kučko.

Zlatna je to generacija loborskoga nogometa, koju već dvije godine poučava i vodi ambiciozni trener Nenad Jertec, zajedno s pomoćnim trenerom Darkom Benkovićem. Ovaj naslov prvaka prvi je nakon točno 27 godina! Posljednji puta u Loboru se slavilo daleke 1988. godine, kada je seniorska momčad NK Iskra bila prvak tadašnje Treće zagorske lige.

Izvrsnim rezultatima mlađih pionira pridružili su se također stariji pioniri s osvojenim trećim mjestom. Osim ovih dviju kategorija, u sklopu NK Lobor također djeluju limači, juniori, seniori i veterani. Vjerujemo da su odlični rezultati loborskih dječaka najava svijetle budućnosti za starije kategorije, koje trenutno postižu nešto skromnije rezultate.

Autor teksta i fotografija: Vladimir Matejaš

Lobor, 31. svibnja 2015.

IMG 3893

 

Stoje slijeva: Marijan Benković (predsjednik), Marko Kuprešanin, Jura Martinuš, Karlo Ivanuš, Mateo Kuharić, Dino Horvat, David Martinuš i Nenad Jertec (trener).

Čuče slijeva: Ivan Krajnik, Karlo Ogrinšak, Valent Martinuš, Lovro Đurinec, Antonio Krsnik, Matija Kleflin, Kruno Kuharić Cvrćo, Andrija Mađar, Nikola Jajtić i Karlo Adanić.