KUD Lobor je u subotu, 9. svibnja 2015. godine, sudjelovao na 19. Smotri dječjeg stvaralaštva Krapinsko-zagorske županije. Domaćin Smotre bio je ove godine KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice.

Mlađa folklorna sekcija se predstavila sa spletom pjesama, igara i plesova iz Slavonije pod nazivom “Mi smo djeca vesela”, dok je srednja folklorna sekcija izvela koreografiju naziva “Imala sam puža muža” u kojoj su izveli pjesme i plesove Podravine. Obje folklorne sekcije pratili su tamburaši KUD-a Lobor pod vodstvom maestra Damira Mumleka, dok koreografije potpisuje voditeljica folklora Katarina Sente. Selektor smotre bio je ugledni folklorni pedagog i koreograf Goran Knežević te je nastup KUD-a Lobor ocijenio kao vrlo kvalitetan i skladan, a navodi da se kod svih sudionika vidi napredak u kontinuiranom radu s djecom.

Na Smotri dječjeg stvaralaštva su osim domaćina i Lobora nastupali također kulturno umjetnička društva “Lovro Ježek” Marija Bistrica, “Ljudevit Gaj” Mače, “Meteor” Hrašćina Trgovišće, “Sloga” Veliko Trgovišće i “Laz”  Laz Bistrički.

Na Smotri je dogovorena suradnja s članovima KUD-a “Meteor” iz Hrašćine, koji su pozvali kudovce iz Lobora da svojim nastupom uveličaju obilježavanje njihovog dana Općine 30. svibnja.